OKULUMUZA YENİ ATANAN ÖĞRETMENLER İÇİN DUYURU

Aday Öğretmen Değerlendirme Komisyonu   : form12

·         Form 1

Danışman gözlem formudur.

Aday öğretmen danışman öğretmeni gözlemleyip Form1'e işleyecek.

En az 5 tane olacak.

Dersin planlanması, dersin uygulanması ve ders sonrası görevler olmak üzere bir dersi uygulama bütünlüğü içinde anlamaya yönelik üç aşama olarak hazırlanmalıdır.

Size tavsiyem her ay için bir tane doldurun.

·         Form 5

Kurum gözlem formudur.

3 tane olacak.

Aday öğretmenler; görev yaptıkları ilçede il/ilçe millî eğitim müdürlüğü, bulunması hâlinde Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), Halk Eğitimi Merkezi ve Rehberlik ve Araştırma  Merkezi (RAM) öncelikli olmak üzere, çalıştıkları kurum hariç üç kurumda birer kez Form-5 üzerinden üç adet kurum gözlemi görevi yürütmeli. Bu kurumların görev yaptıkları ilçede

bulunmaması hâlinde var olan kurumlar üzerinden gözlem yapılır.

Bunları da ayda 1 tane olacak şekilde yazabilirsiniz.

·         Form 6:

Kurul Komisyon Gözlem Formudur.

1 tane olacak

Aday öğretmenlerin kurul/komisyon gözlem görevi görev yaptığı eğitim kurumdaki kurul ya da komisyonlardan birine görevlendirilmeleri yöntemiyle ve Form-6 aracılığıyla yapmalı. Adaylar mevzuatıyla belirlenmiş yöntemle görevlendirildikleri kurul ya da komisyon görevini yürüterek bu alandaki deneyimini forma işlemelidir.

·         Form 7

Veli Toplantısı Gözlem Formu

1 tane olacak.

Okulda görev yapan aday öğretmenler bu kapsamdaki görevlerini veli toplantısı üzerinden, diğer aday öğretmenler ise danışman öğretmenlerin belirleyeceği velilere yönelik görüşme ya da bilgilendirme görevleri üzerinden yürütmelidir.

·         Form 8 (danışman dolduracak)

5 tane olacak.

Danışman Öğretmen Biçimlendirici Değerlendirme Formudur.

Aday öğretmenlerin ders uygulamaları adaylık dönemi boyunca en az beş ders olmak üzere Danışman Öğretmen Biçimlendirici Değerlendirme Formu (Form-8) ile izlenir ve yapılacak değerlendirme sonucuna göre uygulama görevleri verilerek aday öğretmenin yetişmesi sağlanır. Danışman öğretmenler yapacakları sınıf ziyaretiyle Form 8’de yer alan form başlıklarına uygun olarak değerlendirmelerini yaparak aday öğretmence yapılmasını gerekli gördükleri gelişimsel görevleri (okuma, inceleme, gözlem vb.) “GÖREVLER” bölümüne yazarlar. Görevler bölümüne yazılanların değerlendirmesi danışman öğretmence yapılarak aday öğretmenin yetişme süreci tamamlanır.

·         Form 12

Aday Öğretmen Değerlendirme Komisyonu Formudur.

1 tane olacak.

Aday öğretmenlerin adaylık sürecinde öngörülen eğitim ve uygulama görevlerini yerine getirip getirmedikleri, Aday Öğretmen Dosyası üzerinden Aday Öğretmen Değerlendirme Komisyonunca değerlendirilir ve Aday Öğretmen Değerlendirme Komisyonu Formu (Form12) doldurulur. Aday Öğretmen Yetiştirme Programını tamamlayan ve en az bir yıllık görev süresini dolduran aday öğretmenlerin adaylıkları, ilgili mevzuatına göre Valiliklerce kaldırılır.

Adaylık Uyum Eğitimleri (5+25=30 saat)Yüz Yüze Eğitim

1. Okul/Kurumca Düzenlenecek Uyum Eğitimi Semineri

5 Saat

Aday öğretmenler, görevlerine başladıkları ilk iki hafta içerisinde görev yaptıkları eğitim kurumunu tanıtan bir uyum eğitimine tabi tutulurlar.

2.İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince Düzenlenecek Uyum Eğitimi Semineri

25 saat

Aday öğretmenlere il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince de yüz yüze uyum eğitimi düzenlenir. Bu eğitimin süresi 25 saat olup mahallî hizmet içi eğitim kapsamında düzenlenir.

·         Adaylık Eğitimi Seminer/Kurslar

(180+30=210 saat)

*1.Adaylık Zorunlu Hizmet İçi Eğitim Seminerleri (Uzaktan Eğitim-180 saat)

*Adaylık Seçmeli Hizmet İçi Eğitim Seminerleri (Uzaktan Eğitim-30 saat)