Ceylanpınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, farklılıkları bir zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; düşünceye, özgürlüğe ve ahlaka saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek, öncelikli olarak tercih edilen,fark yaratan ve saygınlığı olan güzide bir İmam Hatip Lisesi olmak.

Misyon: Toplumsal değerlerimiz doğrultusunda; Toplumun kutsallarını özüm-semiş, mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki hizmetlerin kalitesini daha da yükseltecek, kendisi ve toplumuyla barışık, mesleği ile ilgili yenilik ve gelişmeleri yakından takip ederek sürekli kendini yenileyen milli, manevi ahlaki ve insani değerleri benimseyen ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim ve kültür alanlarında yetkin, problemlere çözüm üreten fertler olarak yetiştirerek hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazır bireyler haline getirmek.

Başarılar: Öğrencilerimizin; ilçe ve il düzeyinde düzenlenen Arapça bilgi, şiir ve metin canlandırma yarışmaları, Kur´an_ı Kerimi güzel okuma yarışmaları ve benzeri yarışmalarda çeşitli dereceleri mevcuttur.

Isınma: Kömürlü Kalorifer Sistemi
Yabancı Dil: ARAPÇA, İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Okul Servisleri ile şehir içi ve köylere taşıma sağlanıyor.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Her yıl mezun öğrenciler bazında, ortalama % 12-15 civarında öğrenci, Yüksek Öğretimin lisans ve ön lisans düzeyinde farklı bölümlerine yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Her yıl mezun öğrenciler bazında, ortalama % 12-15 civarında öğrenci, Yüksek Öğretimin lisans ve ön lisans düzeyinde farklı bölümlerine yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okul içi satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol ve badminton müsabakaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Her yıl düzenlenen TÜBİTAK Bilim fuarları ve benzeri etkinliklere azami derecede katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: Öğrenci Sayısı :673

WEB - https://ceylanpinarkizihl.meb.k12.tr

Adres - YENİŞEHİR MAH. YENİŞEHİR/1 SK. CEYLANPINAR KIZ ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 1/1 CEYLANPINAR / ŞANLIURFA

Öğretim Şekli :Tekli Öğretim

Yerleşim Yeri - ..

Ulaşım Şehir içi Servisler ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İlçe merkezinde yer almaktadır.